[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Ajankohtaista SAJOsta


 

Esitys: Julkisen alan koulutustoimen esimiesten nimikkeiden ja palkkojen tarkistaminen

Lisätty 13.05.2020

Ammatillisen koulutuksen esimiesten tehtävät, vastuut ja vastuualueet ovat muuttuneet selkeästi vaativimmiksi ja laajemmiksi aikaisemmasta. Pedagogisen esimiestyön lisäksi vastuualueiden tehtäviin sisältyy aikaisempaa enemmän vastuuta mm. henkilöstöasioista, taloudesta ja monitahoisesta verkostoyhteistyöstä.

Lue kokonaan »

Jäsenkirje 3/20: Virtuaaliset tapaamiset, kesä- ja syysseminaarit, SAJOn vuosi 2019 paketissa

Lisätty 01.04.2020

Hei sajolaiset! Elämme koronaviruksen leviämistä ehkäisevää poikkeusaikaa, joka näkyy vahvasti  jokaisen arjessa. Käynnissä olevan kriisin johtaminen edellyttää meiltä nopeaa reagointia, ketterää päätöksentekoa ja luottamusta vahvistavaa viestintää. Työpäivät täyttyvät ja venyvät. Samat asiat askarruttavat meitä kaikkia, mutta johtamistyötä tukevat yhteiset seminaarit ja kokoontumiset on peruttu. SAJOn verkostoa on juuri nyt tärkeää tiivistää. Pitää luoda uusia kanavia yhteistyölle ja keskustelulle – jokaisen meidän jaksamisen tueksi.

Lue kokonaan »

Kannanotto: Oppivelvollisuuden laajennuksen valmistelulle lisäaikaa

Lisätty 26.03.2020

Me oppivelvollisuuden pidentämistä koskevan seurantaryhmän jäsenet esitämme, että valmistelua jatketaan niin, että tavoitteena on antaa hallituksen esitys eduskunnalle vuoden 2021 aikana ja näin siirtää uudistuksen toimeenpanoa.

Lue kokonaan »

Jäsenkirje 2/20: Matka Kööpenhaminaan peruttu, korvaava ohjelma, rahoituksen vuosikello

Lisätty 12.03.2020

Hei! Elämme nyt poikkeuksellista aikaa. Koronapandemia vaikuttaa kaikkeen, myös SAJOn toimintaan. SAJOn hallitus on tänään päättänyt peruuttaa kesäkuun koulutus- ja seminaarimatkan Kööpenhaminaan. Säilyttäkää kalenterissanne tilaa SAJOn toiminnalle 11.–12.6.2020 ajalle. Jos silloin on kotimaan matkailu ja kokoontuminen mahdollista, niin järjestämme kaksipäiväisen seminaarin jossain kauniissa ympäristössä.

Lue kokonaan »

Jäsenkirje 1/20: Koulutus- ja seminaarimatka, tapaamiset, palkkaus, uusi hallitus, jäsenhankinta

Lisätty 14.02.2020

Hyvää alkanutta uutta vuosikymmentä, sajolaiset! Sajon uusi hallitus kokoontui ensimmäisen kerran 7. helmikuuta. Kokous järjestettiin Eteläranta 10:ssä AMKEn vieraana. Veli-Matti Lampun kanssa sovittiin tiivistyvästä yhteistyöstä ja tutustuttiin AMKEn uusiin tiloihin. Kokouksessa hyväksyttiin ilahduttava määrä uusia sajolaisia, tervetuloa joukkoomme! Täsmensimme myös vuoden 2020 vuosikelloa. Kesän opintomatkalle ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Tätä jäsenkirjettä kannattaakin lukea kalenteri kädessä. Vuoden 2020 johtavana teemana on "Johtaja yhteiskunnallisena verkostoitujana".

Lue kokonaan »

Rahoitukseen saadaan toivottua ennakoitavuutta

Lisätty 26.01.2020

Ammatillisen koulutuksen perusrahoituksen osuus jäädytetään vuoden 2020 tasolle eli 70 prosenttiin. Myös suorite- ja vaikuttavuusrahoitusten osuudet säilyvät ennallaan (20 % ja 10%). Ministeri Li Anderson kuuli tässä keskeisessä päätöksessä meitä sidosryhmien edustajia 23.1.2020. On hienoa, että minut SAJOn edustajan kutsuttiin mukaan. Koulutuksen johtajien näkemyksillä on merkitystä!

Lue kokonaan »

Jäsenkirje 5/19

Lisätty 19.12.2019

Joulutervehdys SAJOlaiset! Vuosi 2019 on lopuillaan ja joulu on jo ovella. Syksy on ollut kiireinen, ja paljon tapahtunut ammatillisen koulutuksen kentällä. Uusien hallituksien hallitusohjelman toimeenpano on käynnistynyt vauhdilla. Monia suunnitelmia on käynnistynyt, haastavimpana mm. oppivelvollisuuden pidentäminen. SAJO on aktiivisesti mukana toimeenpanon suunnittelussa.

Lue kokonaan »

Jäsenkirje 4/19

Lisätty 13.11.2019

Tervehdys SAJOlaiset! Kiireinen syksy ja työntäyteinen vuosi lähestyy loppuaan. Uutta ammatillista koulutusta olemme nyt rakentaneet kohta kaksi vuotta. Olemme hyvin edenneet uudistuksen toteuttamisessa, mutta työ ja kehittäminen jatkuu edelleen. Uuden hallitusohjelmassa olevien uudistusten suunnittelu on aloitettu, olemme aktiivisesti mukana vaikuttamassa valmisteluun ja tuloksiin.

Lue kokonaan »

Lausunto: Ammatillinen koulutus vuoden 2020 talousarvioesityksessä

Lisätty 17.10.2019

Miten hallitusohjelman painopisteet näkyvät vuoden 2020 talousarvioesityksessä? Ammatillisen koulutuksen uudistamisen eteneminen ja miten varmistetaan lähiopetuksen ja opinto-ohjauksen riittävyys? Miten koulutus vastaa työmarkkinoiden osaamistarpeisiin?

Lue kokonaan »

Ammattikoulutuksen johdon seminaari maissa ja merellä

Lisätty 11.10.2019

Ammattikoulutuksen johdon seminaarin teemana oli "Ammatillisen koulutuksen johtamisen tiekartta 2030. Rohkeus johtaa uudistumista!". Vuoden ammattikoulutuksen johtajana palkittiin Hannu Koivula ammattiopisto Luovista. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin ylijohtaja Mika Tammilehdolle Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Lue kokonaan »